Vanha Rauma ja Kylmäpihlaja 13.8.2016

Matkakertomus ja kuvia kesäretkeltä Raumalle

(Teksti ja kuvat: M.Tahvanainen)
Aamu kahdeksalta lähdimme Vammalan Palveluliikenteen autolla kohti Raumaa. Satoi ja oli harmaata. Raumalle saavuttuamme, kuljettaja Merja ajoi linja-auton vanhan kirkon eteen paikoitusalueelle, josta oli lyhyt kävelymatka Vanhan Rauman torille ja kujille. Ainakin osa porukasta poikkesi aikaisilla "kympinkahveilla" perinteikkäässä Kontion Leipomon konditoriassa.

Hetki Vanhan Rauman tunnelmasta nauttien, ajoittain pienessä tihkusateessa, ja sitten jo jatkoimmekin matkaa. Ajoimme Poroholman leirintäalueelle, jossa myös vesibussisatama oli. Kaikki saivat risteilylippunsa ja nousimme Linnea -nimiseen alukseen. Matkalla Kylmäpihlajan majakkasaarelle laiva pysähtyi hetkeksi Kuuskajaskarin linnoitussaarella.

Kylmäpihlajan majakkasaarelle saavuimme aikataulussa, vaikka merenkäynti olikin melko kovaa. Tuuli pääsi puhaltamaan aavalta mereltä onneksi vain hetken ajan. Majakalla menimme ensin syömään ja ruokailun jälkeen saarella toimiva paikallisopas kertoi meille hieman historiasta ja nykypäivästä majakkasaarella. Majakkahan toimii nykyisin matkailukäytössä. Majakassa on 13 huonetta, ruokailutilat 30:lle hengelle, kaksi tilaussaunaa, kylpytynnyri ja kokoustila. Saarella on lisäksi pieni rantakahvila, matkamuistomyymälä ja vierasvenesatama.

Paluumatka Poroholmaan sujui hieman tasaisempaa kyytiä. Taivas oli harmaa, mutta ei onneksi satanut. Vietimme hetken luppoaikaa Poroholmassa ennen kuin siirryimme linja-autolle. Kotimatkalle lähdimme hieman suunniteltua aikaisemmin, sillä Poroholman elorieha oli jostain syystä peruttu.

Kotimatkalla otimme vielä komean ryhmäkuvan ja Vammalaan ja Kallialaan saavuimme hyvissä ajoin lämmittämään lauantaisaunaa.

Mukava reissu ja Kylmäpihlajalla vierailua suosittelen kaikille.